13 september 2020
16:00

Vasalunds IF 1

Referat: Djurgårdens IF FF 2 - Vasalunds IF 1

Dagens andra match spelades mot Vasalund. Även denna match spelades i tältet och startade direkt efter att den första matchen mot Karlberg avslutats. Detta gjorde att vårt utgångsläge blev lite besvärligt. Eftersom vi hade återbud från ett antal spelare på grund av sjukdom m m tvingades ett antal spelare att dubblera för att vi skulle få ihop fullt lag i båda matcherna. Därmed startade vi match nr 2 med ett gäng som redan hade en match i benen (Victoria, Stina, Elin, India, Maja och Alva). Avsaknaden av ordinarie mittbackar gjorde dessutom att Stina fick spela mittback, en för henne mycket ovanlig position som hon fixade galant. Efter en något rörig start tog vi kommandot sedan Sara T fällts i straffområdet och sjäv tagit hand om den påföljande straffen: välplacerad invid målvaktens högra stolpe, 1-0. Därefter hade vi det mesta av spelet under första halvlek, bl a skapade India ett par ordentliga farligheter efter sina patenterade rusher i djupled. Alva prickade in 2-0 framspelad av Linn. 3-0 kom efter en hörna. Varken Staffan eller jag hann uppfatta vad som hände men enligt hörsägen var det Sara T som gjorde sitt andra mål för dagen när hon höll sig framme på en retur efter att Edda skjutit. I andra halvlek jämnade spelet ut sig. Vi fortsatte att spela runt och skapade halvchanser men Vasalund hade nu mer boll och stack upp i kontringar, framförallt på deras högerkant där snabba spelare skapade oro. Skönt därför att Edda utökade vår ledning till 4-0 efter en suverän insats i Vasalunds straffområde som hon avslutade med ett skott i vänstra krysset, mycket vackert. Nu piggnade Vasalund till samtidigt som de dubbla matcherna började ta ut sin rätt för våra spelare. Det blev inte bättre av att Linn tvingades utgå efter skadekänning. Hastigt och mindre lustigt lyckades Vasalund reducera tre gånger om på bara 10 minuter. Slutet på matchen blev ganska krampaktigt när trötta spelare försökte hålla undan för ett anstormande Vasalund. Det blev dock inga fler mål och därmed var dagens andra seger säkrad. Tack till Caitlin från FA17 som tog hand om målvaktsspelet och som vanligt stod för en stark prestation. Ett särskilt tack också till de dubblerande spelarna, verkligen starkt av er att klara av detta. Ett skönt slut på en lång fotbollsdag!